Zelf een airco installeren? Lees het hier!

Het is heerlijk om een airco Den Haag in huis te hebben. Het houdt je woning in de zomer koel en in de winter warm. Het is de ideale manier om je woning op een groene manier te voorzien van een klimaatbeheerser. Het enige nadeel van airconditioning Rotterdam is dat het in aanschaf duur is. Gelukkig kun je wat kosten besparen door de airco zelf te installeren. Wil je weten hoe je dat kan doen? Lees dan snel verder!

Stap 1: Waar komt de airco?

Het is goed om te weten waar je airco komt. Denk goed na waar de lucht van de airco naartoe gaat. Je wilt immers niet op de tocht liggen. Denk er ook goed over dat je hem niet in de buurt van bijvoorbeeld gordijnen hangen.

Stap 2: Wandbeugel

De binnenunit van de airco komt aan de wandbeugel te hangen. Als je eenmaal de plaats van de airco hebt bepaald, is het tijd om de wandbeugel aan de muur te bevestigen.

Stap 3: Installeren

Je hebt straks te maken met een binnen – en een buitenunit. Om deze te verbinden moeten er natuurlijk een aantal gaten worden geboord. Trek de kabels alvast door dit gat in de muur heen en kit hem alvast dicht. Hierdoor kan het gat niet tochten.

Stap 4: Buitenunit plaatsen

Zorg ervoor dat je een stevige en veilige plek hebt voor de buitenunit. Deze kan het beste op een houten fundering worden geschroefd. Hierdoor staat de unit van de grond af.

Stap 5: Wandunit

Vervolgens kun je de wandunit bevestigen. Als deze eenmaal hangt, is het tijd om de leidingen met elkaar te verbinden.

Stap 6: Geniet!

Het enige dat je nu nog moet doen is de stekker in het stopcontact stoppen en je airco doet het!