Wat zijn de beste houtsoorten om in huis te gebruiken?

Het gebruik van hout in huis is natuurlijk enorm leuk. Het geeft je interieur direct een warme en vooral een gezellige uitstraling. Het is de manier om je huis op een simpele manier toch veel uitstraling te geven. Er zijn natuurlijk veel verschillende houtsoorten van de houthandel Weesp die je in huis kunt gebruiken, maar wat zijn de beste houtsoorten die je in huis kunt gebruiken? Hout en Steenhandel Kortenhoef legt je de verschillen tussen de soorten hout graag uit.

Steigerhout

Officieel gezien is steigerhout geen houtsoort, maar het is wel een van de houtsoorten die mensen direct herkennen en het liefste meenemen uit de bouwmarkt. Steigerhout is een grof vuren hout dat al in planken van 20 cm breed wordt gezaagd. Het is enorm sterk en het wordt veel gebruikt om steigers mee te bouwen. Vandaar ook de naam steigerhout. Steigerhout wordt veel gebruikt om meubels in huis mee te maken. Ook buitenshuis wordt steigerhout veel gebruikt. Buiten moet het hout altijd worden behandeld met een beits, een olie of een laksoort, ook als het hout al geïmpregneerd is. 

Eiken

Als je denkt aan hout, denken de meeste Nederlanders direct aan eikenhout. Dat is niet zo vreemd. Met alle eiken in ons land zijn wij echte eikenhout fan geworden. Eiken is ideaal om te verwerken in meubels. Het enige nadeel van deze houtsoort is dat een blauwzwarte verkleuring op kan treden en het de neiging heeft om te vervormen of zelfs te scheuren. 

Douglas

Een populaire houtsoort dat vaak buiten wordt gebruikt is douglas. Douglashout heeft de perfecte eigenschappen om buiten te overleven. De sterke houtsoort is enorm breed toepasbaar en kan om die reden ook binnenshuis worden gebruikt.