Waarom de keuze voor Led tl verstandig is

led tl

Je ziet het tegenwoordig steeds meer: mensen die led tl-verlichting gebruiken. Led verlichting is in allerlei soorten kleuren beschikbaar. Aan het gebruik hiervan kleven een aantal voordelen. De verlichting wordt ook wel groen licht genoemd, omdat het gebruik er van onder meer goed is voor het milieu. In onderstaande tekst worden een aantal redenen genoemd waarom ook jij gebruik zou moeten maken van led tl.

Energiebesparing

Om meteen maar met de deur in huis te vallen beginnen we het lijstje aan voordelen met een van de grootse voordelen: de energiebesparing. Bij het gebruik van led tl bespaar je zo’n 50(!) procent aan energiekosten. Met deze energiebesparing helpt u mee aan een beter milieu. Wanneer u energie bespaart, komen er namelijk minder schadelijke broeikasgassen vrij.

led tl

Ze gaan lang mee

Naast de energiebesparing, is er nog een ander groot voordeel aan de led verlichting. De tl buizen met led licht gaan namelijk erg lang mee. Waar de led tl-buizen vroeger veelal van glas werd gemaakt, is dit hedendaags in de meeste gevallen vervangen door aluminium en plastic. Dit zorgt er onder andere voor dat de buizen niet breekbaar zijn. Door de lange levensduur van de led-buizen worden een hoop kosten bespaart. Daarnaast wordt er minder afval geproduceerd doordat de led tl-verlichting erg lang mee gaat. Het produceren van minder afval is ook erg goed voor het milieu. Wanneer er minder afval wordt geproduceerd, belandt er minder troep in de oceaan, wat er voor zorgt dat organismen in een schone omgeving kunnen leven.

Goed recyclebaar

Wanneer een led buis klaar om vervangen te worden, is de buis er goed recyclebaar. Ook dit is goed voor het milieu. Bij het recycle worden grondstoffen namelijk hergebruikt en niet weggegooid. Dit zorgt er onder andere voor dat er een stuk minder schaarste aan grondstoffen ontstaat.