Voorkom schade aan je gazon met speelgras

Zeker bij tieners en puberende kinderen is de kans op schade aan je gazon groot. Door voor speelgras in je tuin te kiezen, ga je deze schade tegen. Speelgras is een speciaal soort kunstgras, wat specifiek bedoeld is voor spelende kinderen. Het materiaal is relatief zacht, waardoor schaafwonden op de huid van je kinderen voorkomen worden. Niet voor niets wordt dit speelgras vaak gebruikt onder schommels. Als de kinderen van de schommel vallen, wil je voorkomen dat ze schaafwonden oplopen.

Wanneer je kinderen op echt gras spelen, kunnen zij voor losse pollen zorgen als ze bijvoorbeeld voetballen. Ook bij het gebruik van water tijdens het spelen, kan het grasveld worden aangetast. Zeker wanneer ze met een tuinslang in de weer zijn en er veel water op één plek terechtkomt. De drainage van speelgras is doorgaans erg goed, waardoor het water tijdens het spelen direct wordt afgevoerd.

Kies voor speelgras van een hoge kwaliteit

Bij kunstgras in het algemeen, maar bij speelgras in het bijzonder, is het raadzaam om voor kwalitatief goed materiaal te kiezen. Kwalitatief goed speelgras is doorgaans vrij van zware metalen. Daarbij wordt er bij de productie van het speelgras geen gebruik gemaakt van materialen als lood en cadmium. Iets wat zeker bij goedkoop kunstgras wel vaak gedaan wordt! Dergelijke materialen zijn slecht voor de huid en voor het milieu. Reden genoeg om direct in kwalitatief goed speelgras te investeren.

Tip: gebruik het speelgras ook op een balkon of dakterras! Zo hebben je kinderen hier de ruimte om lekker buiten te spelen op een zachte ondergrond.