Spint bestrijden is nu wel heel gemakkelijk

Spint bestrijden is nu wel heel gemakkelijk

Als biologisch teler gebeurt het me dikwijls dat er spint optreedt. Ik weet dan dat als ik niks onderneem, de planten geen voedingsstoffen meer op kunnen nemen en dat mijn oogst dan waardeloos wordt. Ik blijk het niet altijd te kunnen voorkomen, maar ik kan het wel altijd genezen en dat is een erg fijne weten schap. Spint bestrijden hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn, je dient alleen te weten wie de natuurlijke vijanden van de spint zijn en daarop actie te ondernemer. Voor mij betekent spint bestrijden dan ook de natuurlijke vijand in te zetten, zeker gezien het feit dat ik biologisch boer natuurlijk de beste oplossing. Ik wil er namelijk geen chemische bestrijdingsmiddelen tegenaan gooien natuurlijk, want dan mag ik mijn certificaat niet meer voeren, en bovendien is mijn eigen uitgangsprincipe nou juist ook dit niét te doen. Enfin, het is dus heel gemakkelijk op te lossen, je hoeft je er alleen maar in te verdiepen en je erover te laten informeren, iets wat ikzelf heb gedaan via de website van Hollands Glorie. Hier kun je ook allerlei middelen tegen spint aanschaffen, het is echt een fijn startpunt zodoende.