Pastelkleurengids: 3 tips voor het inrichten van een pastelkleurige kamer

Als de millennial pink-trend ons iets heeft geleerd bij Julia Living, is het dat pastelkleuren verre van sierlijk zijn. Toch beschouwen veel mensen pasteltinten nog steeds als vrouwelijk, te zacht of zelfs jeugdig gezien hun populariteit in kinderkamerkleuren.

Naast roze zien we bij Julia Living een opkomst van stijlvolle en koele pasteltinten, variërend van mintgroen tot ijsblauw tot sorbet-sinaasappel. Ze duiken op in meubels, decor en verf, en we zijn meer dan een paar ontwerpers tegengekomen die alles hebben gedaan met pastelkleurige kamers van top tot teen. Om je te inspireren, hebben we eenvoudige tips verzameld om op coole manieren te decoreren met pastelkleuren. Blijf lezen voor onze ideeën bij Julia Living voor het ontwerpen van pastelkleuren en zie hoe je pastelkleuren in jouw huis kunt verwerken, ongeacht de persoonlijke stijl of ruimte.

Denk in herhalende lagen

Omdat pastelkleuren van nature zacht zijn, wil je meer dan een enkele pop in je ruimte. Anders kan het ene eenzame pastel-element loskomen alsof het een bijzaak was. Neem in plaats daarvan pastelkleuren op in uw ruimte met een meer samengestelde en ontworpen aanpak. Focus op herhalende pastelkleuren op meerdere plekken en decors, zoals een paar pastel roze kussens gemengd met een zachtgeel artwork en een mintgroen bedrukt vloerkleed. Onthoud dat hoe meer pastelkleuren, hoe meer samenhang jouw ruimte eruit zal zien en aanvoelen.

Ga voor monochroom

Een beproefde benadering van pastelkleuren is om alles uit de kast te halen met zachte tinten in één kleur voor een monochrome look. Of het nu gaat om lila meubels in een breed scala aan lichte tinten of een kamer die volledig is uitgerust in een zacht oranje verfkleur met een bijpassend decor, een kamer in volle pastel is altijd een statement. Monochroom gaan betekent ook dat je speels kunt worden met onverwachte tinten voor een frisse kijk op een pastelpalet. Dus in plaats van pastelkleuren zoals baby roze, blauw, geel en groen, neem een ​​sprong met meer verfijnde tinten.

Speel contrast en textuur af

Pastels zijn prettig voor de ogen en voelen vaak ‘zacht’ aan in een ruimte. Een goede manier om hun aantrekkingskracht te versterken, is door ze in evenwicht te brengen met een vleugje textuur en donkere, krachtigere kleuren. Er zijn veel manieren om dit te doen, maar een van onze favoriete manieren is om pastelkleuren te mengen met natuurlijke materialen en texturen, zoals riet, rotan, jute, pampagras en zelfs sisal. Je kunt pastelkleuren ook combineren met zwarte accenten, glanzend metallic decor en grafische patronen voor een kleurrijk en visueel contrast. En afhankelijk van je inrichting kunnen pastelkleuren soms een lichte glans krijgen, zoals de zachtbruine fluwelen bekleding op de bank in deze eetruimte.