Oase vijverpomp

Vijver

Wanneer u een vijver in uw tuin heeft, wilt u uiteraard dat deze in goede conditie blijft. Dat is tenslotte belangrijk voor de vissen en de waterplanten en een goed onderhouden vijver ziet er ook aantrekkelijker uit. Een belangrijk hulpmiddel bij het onderhouden van uw vijver is een vijverpomp.  oase vijverpomp

Vijverpomp

Een vijverpomp zorgt ervoor dat het water in de vijver in beweging komt en ook in beweging blijft. Deze beweging heeft als doel ervoor ter zorgen dat het water makkelijker zuurstof uit de omringende lucht opneemt. Een ander gevolg van de beweging in het water is, dat de schadelijke stoffen juist worden afgegeven aan de lucht. Deze schadelijke stoffen zoals nitraat, zwavelverbindingen en ammoniak, komen vrij door een aantal biologische processen die plaatsvinden in de vijver.

Filterpomp of fonteinpomp

Wij verkopen verschillende vijverpompen van het merk Oase. U kunt bij ons een keuze maken uit een filterpomp of een fonteinpomp. Het is afhankelijk van de soort vijver welke pomp het best geschikt is. Een goede filterpomp van het merk Oase koopt u bij ons al vanaf zo’n €60,-.