Mijn eigen project afgemaakt met behulp van dakdoorvoeren

Dakdoorvoeren

Het laatste onderdeel van het project waren de dakdoorvoeren. Na enige tijd en een hoop energie staat de overkapping in de tuin. Tijdens de bezichtiging van dit huis vroegen we ons al af of de schuur groot genoeg zal zijn. Aangezien we zo onder de indruk waren van het huis, besloten we dat we altijd nog iets aan de schuur konden doen. Deze zomer was het dan zover. Naast het kleine stenen schuur kwam een overkapping, waaronder we konden zitten. Hierbij scheelt het natuurlijk wanneer je een timmerman in de familie hebt.

Kunststof

Dakdoorvoeren waren zo besteld

Het project viel achteraf toch groter uit dan gepland. De overkapping moest natuurlijk stabiel en recht staan. Dus de eerste stap was kijken of de grond recht was. Dat was bij ons helaas niet zo, want het liep juist op bij de schutting. Hierdoor moesten de tegels eruit, zodat het waterpas gemaakt kon worden. Dit is overigens best een klusje wat je zelf kan doen. Zelf ben ik geen handig type, maar eenmaal begonnen viel het allemaal erg mee. De tegels konden terug, waarbij de eerste palen de grond in gingen. Mocht je dit zelf ooit ook willen doen dan adviseer ik je om in ieder geval met twee of drie man te werken. Dan heb je in ieder geval voldoende handen beschikbaar, zonder elkaar in de weg te lopen.

Waterdicht

Zoals ik al zei was ik erg blij met de timmerman in de familie. Niet alleen weet hij het meeste uit het hout te halen, maar beschikt vaak over handig gereedschap. Het project ging vele malen sneller, waarbij we bij de laatste stap terecht kwam. Het dak moest natuurlijk waterdicht zijn en blijven. Het gebruik van degelijke dakdoorvoeren speelt hier een grote rol bij. Je kan zo’n beetje elk model bij Werova halen en zelfs op maat laten maken. De waterdichte folie maakte het ook helemaal af.