Met mooie tuinsets geef je jouw tuin een unieke uitstraling

Steeds meer mensen kiezen ervoor om één van de vele unieke tuinsets die tegenwoordig worden aangeboden aan te schaffen. Een tuinset in de tuin straalt niet alleen een gevoel van luxe uit, het is ook gewoon heel erg handig. Met een tuinset kun je altijd gezellig samen in de tuin gaan zitten om te eten of even wat te drinken. Ook kun je de tuinset gebruiken om even heerlijk een boekje te lezen of van het weer te genieten. Wanneer de zon ’s ochtends schijnt, kun je een lekker ontbijtje eten in de tuin, en ook ’s avonds is het gezellig om nog even buiten te gaan kletsen. Daarom is een mooie tuinset vrijwel onmisbaar voor het hedendaagse gezin. Vooral buiten eten blijft toch een leuke ervaring. Wanneer je geïnteresseerd bent in de aanschaf van een tuinset, dan kun je het beste eens rond gaan kijken naar wat jij mooi vindt. Er zijn namelijk tuinsets van verschillende materialen en modellen. Elke tuinset ziet er weer anders uit en ook de duurzaamheid kan verschillen. Sommige materialen gaan langer mee dan andere.

Verschillende materialen tuinsets: wat is het verschil?

Eer bestaat dus een aantal materialen waarvan tuinmeubelen gemaakt kunnen zijn. Zo heb je bijvoorbeeld teakhout, vlechtwerk, buitenleer, en aluminium. Alle loungesets kun je tegenwoordig het hele jaar door buiten laten staan. De loungesets zijn dus geschikt voor alle weersoorten. Maar wel is het verstandig om een beschermhoes te kopen om je loungeset in de winter mee te beschermen. Zo weet je zeker dat de meubels niet verkleuren en dat ze in de zomer weer net zo mooi zijn als het jaar ervoor. Tuinmeubelen van vlechtwerk zijn erg populair, omdat ze een bijzondere uitstraling geven aan je tuin. Het frame van een tuinmeubel van vlechtwerk is meestal gemaakt van aluminium dat een poedercoating gehad heeft. Bovendien zijn er ook loungesets die gemaakt zijn van echt rotan, dat uit Indonesië komt. Deze loungesets zien er wat robuuster uit en hebben een hele natuurlijke uitstraling.

 

Andere materialen dan vlechtwerk

Naast vlechtwerk zijn er natuurlijk nog vele andere materialen. Teakhout is bijvoorbeeld een erg populair materiaal voor een tuinset. Teakhouten loungesets zijn aanwezig in de collectie van https://avh-outdoor.nl/. De loungesets van teakhout op https://avh-outdoor.nl/ worden gemaakt van TPK teakhout. Deze soort hout is voorzien van een speciaal V-Legal certificaat. Dit hout kan daarom jarenlang buiten staan zonder dat het minder mooi wordt. Wel zal het hout enigszins verkleuren door de zon, wat het hout de iconische witgrijze kleur geeft waarom het bekend staat. Naast teakhout kun je ook kiezen voor een aluminium loungeset. Aluminium ziet er erg modern uit en geeft daarom een mooie uitstraling aan je tuin. Je kunt onder andere stoelen, banken, hoge en lage tafels kopen van aluminium. Zo kun je dus je ideale samenstelling creëren, en weet je zeker dat jij de perfecte tuinset in je tuin zal hebben staan.