Lichtkoepel voor plat dak

Op elk plat dak kan een lichtkoepel voor plat dak worden geplaatst. Zo’n lichtkoepel is uitgevoerd in HR++ glas en heeft zo’n goede isolatiewaarde dat er geen sprake is van tocht of warmteverlies. Het glas in een lichtkoepel op plat dak is geplaatst onder een hoek van ongeveer 15 graden. Dat is prettig, want daardoor rollen regendruppels meteen van het glas af. Het glas kan op deze manier ook niet vuil worden. Als het dak niet helemaal plat is en onder een kleine hoek ligt, is het niet nodig om het glas in de lichtkoepel onder een hoek te plaatsen. In zo’n lichtkoepel voor plat dak ligt het glas horizontaal.

Extra onderdelen voor een lichtkoepel voor plat dak

Afhankelijk van de manier waarop de lichtkoepel wordt bevestigd krijg je extra onderdelen meegeleverd. Als de lichtkoepel op een gat in het dak wordt geplaatst gebeurt dat met een inplakflens. Die wordt eerst op het dak gemonteerd en daarna kun je de lichtkoepel voor plat dak vastmaken. Vervolgens kun je de mastiekhoeken bevestigen. Bij een lichtkoepel voor plat dak met een opstand zijn geen extra onderdelen nodig. Zodra de lichtkoepel is geplaatst kan hij worden bekleed met een geschikte dakbedekking. Vergeet niet om vooraf de aluminium delen te ontvetten en voor te strijken.

Lichtkoepel voor plat dak zelf monteren?

Als je handig bent kun je de lichtkoepel voor plat dak zelf monteren. Je moet dan wel zorgen voor een veilige methode om de zware en onhandige gemonteerde lichtkoepel op het dak te krijgen. Besef ook dat je geen garantie krijgt op het waterdicht en tochtdicht bevestigen van de lichtkoepel als je het niet door een gespecialiseerd bedrijf laat doen. Op de kwaliteit van de lichtkoepel zelf wordt 10 jaar garantie gegeven.