Koop en regel je droomhuis zelf

Execution only hypotheek

Eindelijk heb je een huis gevonden waar je oud wilt worden, alleen moet je nog even de hypotheek regelen. Maar wist je dat je met een execution only zelf je hypotheek kunt regelen? Natuurlijk word je niet aan je lot overgelaten, eerst moet je een test ondergaan waaruit blijkt dat je wel kennis hebt om zelf je hypotheek af te sluiten. Maar heb je de test goed doorstaan, dan is het veel voordeliger om je eigen hypotheek af te sluiten. De enige kosten die je maakt is je eigen tijd, en de afsluitkosten van je hypotheek. 

Execution only hypotheek

Kennistoets

Aan een hypotheek zit je in de meeste gevallen 30 jaar vast, ook wanneer er dingen veranderen zit je aan je financiële verplichting vast. Ook wanneer het even tegenzit in je leven, als je bijvoorbeeld je baan kwijtraakt, of je kan niet meer werken door ziekte moet je toch je hypotheek iedere maand betalen. Deze dingen moet je goed beseffen bij execution only, waar een hypotheekadviseur dit normaal doet moet je deze scenario’s nu allemaal zelf berekenen en inschatten. Daarom wordt er een toets afgenomen om te kijken of je op de hoogte bent van de risico’s van een hypotheek. 

Goede voorbereiding

Ben je echt van plan om een hypotheek zelf te regelen met execution only lees je dan goed in, het is namelijk niet mogelijk om een proefexamen te doen voor de toets. Je moet voldoende kennis hebben van de verschillende hypotheekvormen, wat gebeurd er tijdens een hypotheek en hoe verloopt het financiële schema? Op deze vragen moet je een goed antwoord kunnen geven, zorg er dus voor dat je goed ingelezen bent en op de hoogte bent van het complete proces. Tijdens het proces krijg je geen advies, maar is het wel mogelijk dat je begeleiding krijgt in het proces om de goede volgorde aan te kunnen houden.