Is het nodig om muizen te bestrijden in Tilburg?

Kunnen muizen problemen opleveren en moeten we muizen bestrijden in Tilburg? Dat is een vraag waar een hoop mensen mee zitten. De meeste mensen hebben wel eens een spontaan bezoekje gehad van een muis. Maar is dat nou zo een groot probleem? Muizen doen toch eigenlijk niemand kwaad? Wat zijn de risico´s die muizen met zich meebrengen?

Muizen bestrijden in Tilburg is nodig ter bescherming van jouw gezondheid

Muizen en andere kleine knaagdieren zijn vaak geassocieerd met het dragen van een reeks verschillende ziekten. Het is een van de meest voorkomende manier waarop ziektes zoals het hantavirus, salmonella en rattenbeetkoorts verspreid worden. Dit gebeurd via de uitwerpselen van de muis, zijn speeksel, urine of door nauw contact.

Het Hantavirus

Het hantavirus is een potentieel fatale luchtwegaandoening. Het virus wordt meestal gedragen door de witte voetmuis en de katoenrat. Het hantavirus wordt verspreid via de uitwerpselen van deze knaagdieren. De meest voorkomende symptomen van hantavirus zijn aanhoudende hoofdpijn, misselijkheid, braken, diarree en duizeligheid. Er is geen behandeling of genezing voor het hantavirus, maar het kan worden beheerst als het tijdig wordt ontdekt.

Salmonella

Kleine knaagdieren dragen Salmonella in hun spijsverteringskanalen. Net als met bij andere knaagdieren, verspreiden muizen het salmonella virus via uitwerpselen in afval en voedsel, of door direct contact. Symptomen van de salmonella bacterie zijn:  misselijkheid, koude rillingen, diarree, koorts en buikkrampen.

Rattenbeetkoorts

Sommige muizen en andere knaagdieren hebben een ziekte die rattenbeetkoorts wordt genoemd. Wanneer gebeten door een rat of ander dier dat de ziekte draagt, kan het individu koorts, spierpijn, huiduitslag of artritis symptomen ervaren.