In de bergen in Trentino

Trentino

Trentino Zuid Tirol is een regio in het noorden van italië. De hoofdstad is Trente en Trentino-Zuid-Tirol is verdeeld in twee provincies: Trente en Zuid-Tirol. Van de totale bevolking spreekt ongeveer zestig procent Italiaans, bijna veertig procent duits en enkele procenten Ladinisch. Het is een prachtig gebied voor zowel in de winter als in de zomer en het is ook erg druk in beide seizoenen.

Trentino

Wintersport

In de winter is de regio Trentino-Zuid-Tirol een geliefde bestemming voor wintersporters. De bekendste ski resorts liggen in Val Gardena, Ortisei en Selva. De pistes zijn strak geprepareerd, het eten is goed, de wijn nog beter en bij sneeuwval wordt er nauwelijks geskied. Veel skigebieden in Trentino zijn ideaal voor families. Om in Trentino te komen moet je wel wat verder rijden dan gemiddeld. Trentino mag zich de trotse eigenaar noemen van twee ski arena’s die tot de grootste van de Alpen behoren: Dolomiti Superski en Skirama Adamello-Brenta.

Zomervakantie

De regio Trentino-Zuid-Tirol is in de zomer ideaal voor bergbeklimmers, natuurliefhebbers, rustzoekers en wandelaars. De natuur van Trentino-Zuid-Tirol is de belangrijkste bezienswaardigheid van de streek. Dichte naaldbossen worden afgewisseld met kale hoogvlakten, felgroene bergvalleien en kristalheldere meren. Het is een paradijs voor wandelaars en fietser met ontelbare mooie routes. Ook staat de regio vol met indrukwekkende kastelen en er liggen mooie historische dorpjes en stadjes. Trento is een typisch Italiaanse Renaissance stad waar kunst een belangrijke rol speelt. Deze plek is erg populair onder toeristen.