In bad in de tuin

Een (zwem)bad in de tuin wordt door veel mensen gezien als een luxeproduct, maar steeds meer mensen hebben tegenwoordig een bad in hun tuin. Een bubbelbad, hottub, of zelfs een heel zwembad. Zo kun je je in je eigen tuin nog beter ontspannen en genieten van de zon als die zich laat zien. In dit artikel bespreken we de verschillende mogelijkheden die er zijn voor in de tuin.

Bubbelbad

In een bubbelbad kun je heerlijk ontspannen. De lucht die in het water wordt geblazen vormt zich om naar een massagestraal van bubbels, vandaar de naam bubbelbad. Er zijn ook varianten waarbij in plaats van lucht, water wordt gebruikt voor het creëren van massagestralen. Het meest bekende merk bubbelbad zul je ongetwijfeld kennen: de Jacuzzi. De water- en/of luchtstralen in het bubbelbad zijn erg goed voor je bloedcirculatie en daarom bijvoorbeeld zeer prettig voor na het sporten. Een bubbelbad zou in plaats van in de tuin ook gewoon in de badkamer kunnen worden geplaatst, sommige ligbaden hebben deze functie bijvoorbeeld ingebouwd.

Hottub

De uit Scandinavië afkomstige hot tub kenmerkt zich door het warme water. Van origine waren dit vaak houten baden die verwarmd werden door het stoken van hout. Tegenwoordig zijn hottubs vaker van kunststof en kunnen ze elektrisch of met gas worden verwarmd. Vanwege het heerlijke warme water van de hottub, is deze het hele jaar bruikbaar. Zelfs als het sneeuwt is het heerlijk om je af en toe onder te dompelen in het warme water.

Voor de fanatiekelingen onder ons is een zwembad het overwegen waard. Als je het fijn vindt om ‘s ochtends wat baantjes te zwemmen, is het natuurlijk ideaal om in je eigen tuin een zwembad te hebben. Het leuke aan zwembaden is ook dat er veel verschillende soorten zijn. Je kun een zwembad zo groot maken als je zelf wil, een glijbaan of zelfs een springplank toevoegen en eventueel een buitendouche laten aanleggen.