Hoe plaats je een hek in de tuin?

Een hek om de tuin heen is ideaal en vaak echt een must om te hebben. Het is een must als je bijvoorbeeld kleine kinderen hebt of als je honden hebt. Je wilt immers niet dat je huisdieren of je kinderen plotseling de weg op lopen met alle gevaren van dien. Het is dus voor veel verschillende huishoudens een goed idee om een hek om de tuin heen te zetten. Wil je weten hoe je dat het beste kunt doen? Dit hoveniersbedrijf Oosterhout legt het je graag uit!

Uitzoeken

De eerste stap om een hek om de tuin heen te zetten is natuurlijk de vraag: “Welk hek wil ik eigenlijk om de tuin heen hebben?”. Je hebt de keuze uit enorm veel verschillende hekken. Zo kun je voor een stalen hek kiezen, maar ook voor een houten hek. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de hoogte van het hek dat je moet bepalen. Het is bijvoorbeeld ideaal om een hoog hek naast het huis te plaatsen. Deze schutting zal ervoor zorgen dat je buren niet jouw tuin in kunnen kijken. Het lage hekje is een goed idee om deze voor je woning neer te zetten.

Regels

Een ander ding waar je goed op moet letten zijn de regels die aan een hek zitten. Je kunt namelijk niet zomaar overal een hek plaatsen. Natuurlijk al helemaal niet op een plaats waar ook buren komen. Hoewel je natuurlijk wel op je eigen grond altijd een hek mag plaatsen, is het wel slim om dit in overleg met je buren te doen. Het komt bij je buren natuurlijk wel een beetje vreemd over als je plots een schutting op de erfscheiding plaatst. Je nieuwe tuinaanleg Breda even bespreken met de buren voorkomt een hoop gezeik. Wees voorbereid en drink even een bak koffie met de buren.