Hoe moet je de ramen wassen?

Je ontkomt er niet aan. Je zult ooit op een moment toch je ramen moeten wassen. Het is een moeilijke klus om het goed te doen, maar het moet toch gebeuren. Sommige ramen zijn moeilijk om bij te komen, zoals bijvoorbeeld de ramen op de bovenverdieping of misschien heb je wel een aantal dakramen. In deze gevallen kun je beter de glazenwasser Ede een berichtje sturen. Voor de andere ramen kun je natuurlijk ook de hulp van de glazenwasser Amersfoort vragen, maar je kunt het ook zelf doen. Wil je weten hoe je de ramen moet wassen? Lees dan snel verder!

Schoonmaken

De eerste stap van het schoonmaken van de ramen is natuurlijk om de ramen eerst schoon te maken. Dat kun je eenvoudig doen door middel van een sopje. Pak een emmer en giet er een beetje schoonmaakmiddel op. Vervolgens vul je de emmer met lauwwarm water. Als het sopje klaar is voor gebruik, kun je beginnen met het soppen. Pak een doek of een spons en maak de ramen schoon. Is het raan te hoog en kom je net niet aan de bovenkant? Dan is het een goed idee om er even een trapje bij te pakken. Let goed op dat je niet van de trap afvalt. Dan kun je de rest van de ramen immers niet meer schoonmaken.

Zemen

De volgende stap is om de ramen te zemen. Dit doe je door met een trekker langs de ruiten te gaan. Het is een goed idee om de ruiten meteen nadat je ze hebt schoongemaakt te zemen. Zeem altijd van boven naar onder en begin bovenaan het raam. Heb je meerdere ramen boven elkaar? Dan is het een slim idee om eerst de bovenste ramen te zemen. Hierdoor krijg je niet het afvalwater op je net gezeemde ramen. 

Tips

Kijg je de ramen niet helemaal streepvrij? Dan kun je de volgende keer proberen om wat minder schoonmaakmiddel te gebruiken. Wees gerust, je hoeft nu niet het complete proces overnieuw te doen. Je kunt namelijk eenvoudig een krantenprop pakken om het raam te polijsten. Blijven je ramen vies? Dan kun je met een doek en een beetje Glassex de ramen weer laten glimmen.