Hoe koop je een palmboom

Als je je geïnteresseerd bent in het kopen van een palmboom, is het belangrijk om te weten waar je aan toe bent. Het gaat immers niet om simpele Nederlandse kamerplanten waar iedereen kennis heeft,  maar om planten en bomen van ver weg. Daarmee wordt bedoeld dat het gaat om verre klimaten,Die worden geclassificeerd als tropische klimaten. Deze planten hebben namelijk een hele andere structuur en daarmee ook hele andere behoeftes. Er zijn daar om andere aandachtspunten en details als je hier interesse in hebt.

Het kopen

De belangrijkste vraag is natuurlijk waar je een palmboom kunt kopen. Gelukkig is het antwoord vrij simpel en hoef je hier niet ver voor uit de regio.  Je hoeft ook niet via internet een ingewikkeld verkoopproces uit te voeren Waarbij je vervolgens uit een ver en onbekend land een bestelling plaatst en allerlei formulieren moet regelen voor de douane en dergelijke.   Het is in de meeste gevallen gewoon te koop bij de bouwmarkt. Hierbij wordt gedoeld op de grotere bouwmarkten die ook een uitgebreid assortiment hebben voor de tuin, de bekende grote oranje bouwmarkt is hier een voorbeeld van. Tuincentra zijn uiteraard bij uitstek de beste plekken om een dergelijke aankoop te doen. Dit zijn immers expert op dit gebied. Zij kunnen daarom veel gespecialiseerdere informatie geven.

Aandachtspunten

Het is belangrijk om te weten waar je op moet letten. Gelukkig zijn palmbomen vrij robuuste en stevige planten/bomen en hoef je je in principe niet druk te maken om deze boom. Let er alleen op dat je de juiste soort kiest. Er zijn namelijk meer dan 4000 verschillende soorten. Maar bij sommige gigantische lengtes kunnen bereiken. Hierbij gaat het om enkele meters. Je wil immers niet een klein boompje hebben in je woonkamer die opeens tegen het plafond aan zit.