Hoe kies je een boom in de tuin?

Er zijn enorm vele verschillende boomsoorten. Door al deze bomen zie soms letterlijk de bomen in het bos niet meer. Het is echter wel enorm leuk om een boom in de tuin te hebben. Het brengt sfeer in de tuin en het is een echte eye-catcher. Wil je weten voor welke boom je het beste kunt gaan in de tuin? Het hoveniersbedrijf Hoogeveen legt je het graag uit!

Afmeting

Als eerste is het volgens het hoveniersbedrijf Meppel belangrijk om de juiste afmeting van de boom te weten. Je kunt in een kleine tuin immers geen metershoge boom planten. Daar is een wat kleinere boom juist geschikter. Denk bij de kleinere tuinen aan bijvoorbeeld een bonsai boompje. Een grotere tuin kan ook grotere bomen kwijt en kan er zelfs meer dan één plaatsen.


Doel

Ten tweede is het ook erg belangrijk om het doel van de boom in de tuin te weten. Waarom wil je de boom in de tuin hebben? Is het als decoratie? Kies dan voor een boom die in de lente en zomer bloeit. Heb je een erg zonnige tuin en wil je dat de boom je schaduw brengt? Dan is het slim om een boom met een brede kroon uit te zoeken. Als laatste kun je natuurlijk ook je eigen fruitboom in de tuin zetten. Wie lust er nou niet een overheerlijke appel van je eigen appelboom?

Verzorging

Als laatste is het een goed idee om na te denken hoe veel onderhoud je de boom wilt geven. De ene boom heeft namelijk ve