Er tussenuit op de houten loopfiets

Er tussenuit op de houten loopfiets

 

Niets zo enig om cadeau te krijgen als een houten loopfiets, daar was ik vroeger zelf ook altijd dol op, op dat soort dingen. Je kunt met een houten loopfiets tenminste een beetje actief zijn en dat is een aspect wat ik er leuk aan vind. Boeken vind ik leuk, begrijp me niet verkeerd, die dienen ook echt ter educatie en die zetten kinderen aan het denken. Verder vind ik eigenlijk alle presentjes die het kind moeten vermaken niet zo leuk omdat de eigen creativiteit en ondernemingsdrift er niet zozeer in wordt aangesproken. Veel leuker is het, vind ik, als een kindje zelf op pad mag gaan om de wereld te ontdekken, en waarmee kun je zulks beter doen dan met een houten loopfiets? Als grootouder mag je je kleinkinderen dit soort dingen dan ook echt cadeau doen en voor de eerste verjaardag van mijn enige kleinkind deed ik haar dit cadeau. Ze heeft nu een prachtige driewieler die inmiddels elk hoekje van het huis, de tuin en de stad denk ik wel gezien heeft en waarmee ze dus echt op avontuur gaat, waarmee ze er echt tussenuit trekt.