Er echt op vooruitgegaan met het proteïnedieet

Er echt op vooruitgegaan met het proteïnedieet

Een van de dingen die ik tegenwoordig echt hard kan maken, is dat sommige diëten daadwerkelijk zin hebben. Om eerlijk te zijn heb ik nooit zo geloofd in diëten, ik had altijd een rotsvast vertrouwen in sporten. Ik dacht dat als je maar genoeg doet om in shape te komen je die kilo’s vanzelf kwijtraakt. Echter, ook al was ik al een half jaar bezig met minstens vier keer per week te sporten, er was nog maar weinig echt afgegaan. Wel was ik uiteraard strakker geworden, maar je kan geenszins spreken van echt afvallen. Van een vriend hoorde ik dat het in een verhouding van twintig procent voor het sporten werkt en zo’n tachtig procent van het diëten. Hij raadde me tevens aan het proteïnedieet te volgen, aangezien je daar genoeg energie van overhoudt om te sporten. Ik wilde daar namelijk wel aan vast blijven houden want naast het afvallen wilde ik blijven proberen spieren te kweken. Wat ik heb gemerkt met het proteïnedieet is dat je spierontwikkeling er vele malen sneller meer gaat, vanwege alle eiwitten die je natuurlijk binnen krijgt. Het is ongelooflijk te merken hoezeer ik er nu, na enkele weken van het volgen van het proteïnedieet, op vooruit ben gegaan.