Een mooie, ergonomische en praktische kantoorruimte voor iedereen

Je voelt al maanden dat je handen, schouders en nek steeds meer pijn gaan doen. Om een muisarm te voorkomen is een Nieuw kantoor dan ook essentieel. We kennen immers allemaal die collega die alle signalen heeft genegeerd en nu al maanden thuis zit met ernstige lichamelijke klachten. Of die collega die ineens met een duimbrace tegenover je zit omdat het werken zonder echt niet meer ging. Hier volgen enkele tips over een betere werkplek om te zorgen dat dit jouw nooit gaat overkomen.

De beste ergonomische kantoorstoelen

Het begint natuurlijk allemaal bij een goede stoel. Eén van de grootste veroorzakers van een muisarm is immers een slechte werkhouding. Dit kan zorgen voor onnodige belasting van het lichaam en gespannen spieren. Hierdoor verslechtert de bloeddoorstroming en krijg je uiteindelijk ernstige klachten. Naast spierpijn en spiervermoeidheid kan er ook stijfheid ontstaan van de spieren, krampen in je hele lichaam en zelfs een tintelend gevoel in de pols of arm. Een betere bureaustoel is dan ook zeer belangrijk. Het is moeilijk om te zeggen welke stoel het beste is voor jou. Het is ten zeerste aan te raden om naar een speciale winkel te gaan en daar jouw wensen aan te geven. Dan kunnen zij daarop gebaseerd de beste bureaustoel voor een Nieuw kantoor kiezen.

Het houd niet op bij de stoel

Het is daarnaast ook heel belangrijk dat je bureau zelf goed afgesteld is op jouw hoogte. Een verstelbaar bureau waar je soms ook aan kan staan, is het beste. Let er daarbij op dat je beeldscherm op ooghoogte staat. Daarnaast bestaan er tegenwoordig ook ergonomische muizen en toetsenborden. Tot slot, is het zeer belangrijk om naast een goed afgesteld kantoor ook vooral goed voor jezelf te zorgen. Stress kan een muisarm enorm verergeren en een goede leefstijl en veel sporten kan het juist weer voorkomen.