De Photinia Fraseri Red Robin: een veelzijdige haagplant

Photinia Fraseri Red Robin

Van alle haagplanten die je kunt kiezen, is de Photinia Fraseri Red Robin misschien wel een van de meest bijzondere. Dat heeft meerdere redenen, niet in de laatste plaats om de prachtige en unieke bladeren. Want een Photinia Fraseri Red Robin heeft rode bladeren. Dat zie je natuurlijk niet vaak! Het is daarom een plant die veel ter decoratie wordt gebruikt bij grote open plekken voor evenementen en dergelijke. Maar je kunt hem natuurlijk ook gewoon in je tuin zetten!

Photinia Fraseri Red Robin

Alleen groeien

Deze plant heeft de ruimte nodig. Dat zie je er ook wel vanaf want het is een echte diva. Zorg dat andere planten er niet te dicht op staan en dan kan deze plant wel 2,5 meter hoog worden. Het is ook een plant die niet zo heel veel onderhoud nodig heeft. Echt minimaal is het niet, maar het is het werk meer dan waard om deze unieke plant in je tuin te hebben. 

Photinia Fraseri Red Robin

Veranderende kleuren

In de zomer en in de winter heeft deze plant ook nog verschillende kleuren. Het gaat van een beetje brons met groen naar echt diep rood. Dat zorgt ervoor dat je tuin er altijd uniek en prachtig uitziet. Als haagplant is de Photinia Fraseri Red Robin ook geschikt maar houd er wel rekening mee dat hij niet volledig zichtdicht is. Dat wil zeggen dat als je je best doet, je er een beetje doorheen kunt kijken en dat heeft natuurlijk weer effect op je gevoel van privacy.