De belangrijkste eettafel trends van dit moment

eettafel op maat

In de meubelbranche wisselen de trends zich snel af en is het daarom nooit saai. Interessante ontwikkelingen doen zich eigenlijk altijd wel voor. Een van de meest recente trends op het vlak van meubilair doen zich voor bij eettafels. De standaard simpele eettafel van vroeger bestaat nog steeds, maar de laatste jaren is er enorm veel variatie bijgekomen. Wie op zoek gaat naar een eettafel op maat heeft vandaag de dag veel keuze. Maar welke trends vallen momenteel echt op? Om welke eettafels kun je niet hen als je je gaat oriënteren op dit meubelstuk?

eettafel op maat

Zelf een eettafel laten ontwerpen

Dé trend van dit moment is het laten van een zelfontworpen eettafel op maat, door een meubelspecialist. Het grote voordeel van een zelf ontworpen eettafel is dat je alles zelf kunt bepalen: het gebruikte materiaal, de kleur, de precieze formaten en natuurlijk de vormgeving van de eettafel. Vanwege het specifieke werk dat in een eettafelontwerp gaat zitten, kostten dit soort tafels wel meer dan eettafels uit de fabriek. Maar je krijgt er natuurlijk wel een hoop elegantie, stijl en klasse voor terug!

Industriële eettafels van metaal

Een ander type eettafel dat flink in opkomst is, is de industriële eettafel van metaal. Interessant aan dit type tafel is de robuustheid en de lange levensduur. Metaal is natuurlijk sterk en kan tegen een stootje. Tegelijk zijn de fraaie allround looks van metalen tafels ideaal. Ze passen perfect in een industrieel of modern interieur, maar kunne ook prima in een standaard of klassiek interieur gebruikt worden.

Eettafels van steigerhout

Zoek je een voordelige, maar tegelijk stijlvol ogende eettafel? Dan is een eettafel van steigerhout een goede keuze. Steigerhout is hout dat prima tegen vocht kan, sterk genoeg is voor een eettafel, maar gelukkig niet te duur is. Een prima keuze, zeker als je een Scandinavische, minimalistische of een landelijke woonstijl wilt creëren!

Eettafels in combinatie met eetbanken

En laatste grote ontwikkeling op het gebied van eettafels is de groeiende populariteit van een eettafel en eetbank combinatie. Eetbanken met tafel zijn ideaal, omdat er dan meer personen aan tafel kunnen zitten. Veder verhoogt de combinatie eettafel-eetbank de gezelligheid en goede sfeer in huis.