Badkamer make-over

Veel mensen hebben al jaren dezelfde badkamer. Verbouwen van je badkamer is ook zeker wel en heel erg gedoe. Ten eerste gebruiken we de badkamer echt dagelijks en kunnen we dus eigenlijk niet zonder. Daarnaast staat de badkamer vaak boven wat verhuizen nogal lastig maakt. Maar goed, juist omdat de badkamer zo’n belangrijke ruimte is in je huis verdient het toch ook wel een keer een make-over. In dit artikel volgen wat suggesties voor een badkamer make-over, in het bijzonder, voor een moderne badkamer.

Vloer en wanden

Klassiekers voor de badkamer zijn natuurlijk toch wel tegels. Dat is ook niet zo gek, want tegels zijn redelijk makkelijk te leggen en zijn makkelijk schoon te houden. Waar er zeker ook hier moderne opties te vinden zijn, vinden we eigenlijk toch wel dat tegels iets te oubollig zijn. Een erg goede moderne optie vinden wij cire beton. Cire beton is een stucwerk beton dat erg sterk, duurzaam en, als pluspunt voor de badkamer, ook nog een waterdicht is. Omdat het voegen vrij is is het ook nog eens erg hygiënisch. Beton cire of metal stuc kunt u gebruiken voor zowel de wanden als de vloer van uw badkamer. Er zijn veel verschillende kleuren beschikbaar zodat er altijd iets voor uw badkamer bij zit.

Inrichting en interieur

Ja, wat je vervolgens allemaal in je badkamer qua apparatuur zet is natuurlijk afhankelijk van de grote van de badkamer en uw persoonlijke wensen. De essentials zoals een wc, douche en wastafel moeten natuurlijk sowieso aanwezig zijn. Afhankelijk van de ruimte kunt u nog kiezen voor een dubbele wasbak en/of een badkuip. Daarnaast zijn er ook nog vele nieuwe producten op de markt gekomen die wellicht interessant zijn voor in uw badkamer. Zo kunt u kiezen om uw wc te upgraden naar een Japanse wc, deze zorgen er voor dat u nooit meer wc papier hoeft te kopen. Vervolgens kunt u bijvoorbeeld nog kiezen voor allerlei soorten verwarmingsinstallaties om uw badkamer een lekkere warme ruimte te laten worden.