Ankerpunt voor de veiligheid, tijdens de werkzaamheden

ankerpunt

Een ankerpunt is maar een klein onderdeel, maar kan heel erg belangrijk zijn. Belangrijk in de zin van veiligheid. Een tijd geleden ben ik met klussen aan mijn eigen woning begonnen. Zelf gaan klussen is een stuk goedkoper, maar daar moet ik wel de tijd voor hebben. Mijn vrouw vindt het allemaal maar niets. Het liefste haalt zij er gewoon vakmensen bij. Mensen die er verstand van hebben en zo een klus aan de woning snel en mooi kunnen afhandelen. Natuurlijk wilt zij ook geld besparen, maar het blijkt dat zij het maar niets vindt dat ik op een ladder moet staan. Daarom heb ik mij eerst goed voor laten lichten bij een medewerker van een winkel die verstand van veiligheid heeft. Deze winkel is VDSTEENXXL en hier kan je goed terecht met al jouw vragen over veiligheid. ankerpunt

Dankzij een ankerpunt sta ik stevig op de ladder

Wat heb ik goede informatie gekregen tijdens mijn bezoek aan de winkel in Valkenswaard. Een medewerker nam echt de tijd om mij dingen te laten zien en te vertellen waarvoor je deze het beste kon gebruiken. Met heel veel informatie en het nodige materiaal, waaronder een ankerpunt, ben ik weer naar huis gegaan. Zelfs mijn vrouw was enthousiast over het materiaal wat ik allemaal had gekocht aan veiligheidsmateriaal.

Inmiddels was ik aan de klus begonnen en ik moet zeggen dat het aardig op schiet. Dankzij het nodige veiligheidsmateriaal dat ik onlangs heb gekocht, sta ik een stuk steviger op de ladder. Een speciaal harnas dat ik tijdens deze klus aan heb, moet ervoor zorgen dat ik niet naar beneden kan vallen. Deze zit namelijk vast aan een haak in de muur. Mocht om de één of andere manier de ladder wegschuiven, dan blijf ik aan die haak vastzitten. Hierdoor kan ik niet naar beneden vallen. ankerpunt