Alles over de interieurtrend Japandi

Japandi, de een kent het en de ander niet. De ietwat grappige naam doet veel mensen fronsen wanneer zij er voor het eerst over horen. De populaire Scandinavische interieurstijl heeft zich vermengd met de warme Japanse elementen. Het resultaat is de woonstijl Japandi. Maar wat kenmerkt Japandi nou echt?

Japandi

Japandi staat voor de Scandinavische functionaliteit en het Japanse minimalisme. Het is een mix van vorm, gericht op strakke lijnen, heldere ruimtes en lichte kleuren. De trend overheerst al in veel woonruimten, maar het is nog steeds erg in trek.

Duurzame materialen

Niet alleen de interieur liefhebber houdt van Japandi, ook het grote publiek gata de stijl steeds meer omarmen. Mensen gaan beter om met duurzaamheid en Japandi is de woning stijl die erbij hoort. Japanse materialen bestaan namelijk voornamelijk uit hout, rotan, bamboe en linnen. Je ziet dit vaak terug in de raamdecoratie Kampen. De verf dat op de muren wordt gebruikt is duurzaam. Duurzame verf is te koop bij verfwinkel Heerde.

Wabi-Sabi

De Japanse filosofie wabi-sabi draait om het zien van schoonheid in imperfectie. Dit is terug te zien in de vormen in de stijl, zoals abstract en asymmetrie. Ook materialen die niet volledig zijn afgewerkt, zoals een half betonnen vaas past perfect in deze woonstijl.

Scandi vs Japandi

Zowel het Scandinavische en het Japanse interieur richten zich op het minimalistische en de functionaliteit. Dit zorgt ervoor dat de stijlen in het huis goed bij elkaar aansluiten. Het verschil zit hem in de kleuren. Scandi heeft veel witte tinten, terwijl Japandi meer de neutrale en warme tinten heeft. Hierdoor voelt Japandi net wat warmer aan.